30 de junio de 2009

Receta: "Thailand Daiquiri"




Este es un cóctel inspirado en el Daikirí, más concretamente en el Daikirí Hemingway, y con un par de variaciones que le dan un toque definitivamente tailandés. Utilizando Mekhong, en lugar del ron.
Es una receta del equipo de Employees Only, de Nueva York.

Thailand Daiquiri
1 + ½ oz de Mekhong
¾ oz de zumo de lima fresca
¾ oz de licor de Maraschino
½ oz de puré de fruta de la pasión (maracuyá ó "parchita")

Agita todos los ingredientes con abundante hielo en una coctelera durante unos 8 segundos. Cuélalo en una copa de cocktail fría y decóralo con media rodaja de naranja y una cereza (si es fresca, muchísimo mejor).
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This is a cocktail inspired by the Daikiri, particularly based on Daikiri Hemingway, with a couple of variations that give it a Thai touch, definitely. Using Mekhong instead of rum.
It's a recipe by the Employees Only team, from NYC.

Recipe
1 + ½ oz Mekhong
¾ oz fresh squeezed lime juice
¾ oz Maraschino Liqueur
½ oz passion fruit puree

Shake vigorously all the ingredients in a boston tin with lots of ice for about 8 seconds. Strain into a chilled martini-cocktail glass. Garnish with half orange wheel and a cherry (much better if fresh).










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